Squalane

  • Artnr: 2-0-4035-0-30ml
  • Vikt, kg: 0,08
  • Enhet: st

Beskrivning av artikel

Squalane
Ett mycket stabilt oljelösligt ämne framställt av olivolja.
Squalane ger huden en silkig yta, verkar
fuktighetsbevarande och uppmjukande och tas snabbt
upp av huden. I produkter ökar den utspridningsförmågan
på huden - känns inte kladdig. Liknar hudens sebum och
kan spela en stor roll för att man ska uppnå en hälsosam
hud och hindra förstörelse från fria radikaler. Passar bra
i antiage-produkter, fuktighets-cremer och produkter för
känslig hud och after-sol-produkter. Tål temperaturer
upp till 96°C. Normal dosering är 3-15%.

INCI-namn: Squalane N 

Art.nr. 4035